Otobil Takımı Artık Sponsorluk Alıyor

İstanbul üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinden, 35 öğrenci ile yürütülen, İÜ-BAP* onaylı, TÜBİTAK Efficiency Challenge etkinliğine katılmaya hak kazanmış bir elektrik motorlu otonom araç projesi yürütmekteyiz.

Her yıl Ağustos ayının ikinci haftasında TÜBİTAK'ın ev sahipliğinde, uluslararası olarak düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge etkinliği, medya ve haber kuruluşları ile bu sektördeki firmalar arasında yoğun ilgi gösterilen oldukça kapsamlı bir yarışmadır. Bu sene yarışmadaki Elektromobil ve Hidromobil kategorilerine araçların teknolojideki son gelişmelerinden biri olarak Otonom Araç Kategorisi de eklenmiştir. Gerek dünya çapında gerekse ülkemizde büyük ilgi gören otonom araç teknolojisinin, TÜBİTAK'ın elektrikli ve yerel araç çalışmalarından dolayı, yarışmanın ilgi odağı olmasını beklemekteyiz.

Bizler İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri olarak Haziran'17 den bu zamana yürüttüğümüz süreçte 2 minyatür otonom araç yapmayı başardık ve şu anda İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünde gerçek boyutlar ve donanımda 2 kişilik bir otonom araç yapma çalışmalarımız devam etmektedir. Projemizin giderek büyümesi ve yarışmaya katılmaya hak kazanmamız ile birlikte sponsor desteği almaya karar verdik. Siz de bu kapsamlı yarışmada firmanızın adını duyurmak ve ülkemizin teknolojide gelişmesine katkı sağlamak için Otobil isimli aracımıza sponsor olabilirsiniz.
*İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Birimi

İSTANBUL ÜNİVESİTESİ BİLGİSAYAR KULÜBÜ PROJE TANITIM DOSYASI

İstanbul Üniversitesi Otobil Otonom ve Elektrikli Araç Takımı

İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Birimi Onayında.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Muhammed Ali AYDIN danışmanlığında.

ve

TÜBİTAK Desteğiyle çalışmalarını sürdürmektedir.